• Erkende Ontruimers Vertrouwd, Veilig en Transparant!
  • Erkende ontruimers

Desinfectie na overlijden

Woning laten desinfecteren na een overlijden? Bel: 085 130 18 62

Opruimen/ schoonmaken na overlijden/ plaats lijkvinding/ sterven of plaats van ‘delict’

Door de loop der jaren hebben wij behoorlijk wat objecten ontruimd waarin de eventuele bewonder destijds het leven verliet door een natuurlijke dan wel een onnatuurlijke dood. In vrijwel alle gevallen was er sprake van een situatie waarbij bloed, ontlasting, ontbindingsvloeistof of zelfs lichaamsdelen opgeruimd moesten worden. Om een secundaire victimisatie te voorkomen, is het niet aangeraden dat familieleden zelf overgaan tot het opruimen en schoonmaken van de plaats, waar één van hun dierbaren is omgekomen of een ongeval heeft gehad. Hiervoor raden wij u dan ook aan om de schoonmaak na een overlijden door ons te laten uitvoeren. Wij zullen er steeds voor zorgen dat alle sporen van deze verschrikkelijke gebeurtenis uitgewist worden.

Een tweede reden waarom er beter niet zelf kan overgegaan worden tot het opruimen van een plaatsdelict of de plaats van het ongeval, is de zeer hoge kans op besmetting. Niet alleen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook achteraf, indien het werk niet goed uitgevoerd werd. Het gewone schoonmaken volstaat in de meeste van deze gevallen niet en zal de achtergebleven bacteriën, virussen, e.a. alleen maar maskeren, zodat kans op besmetting nog steeds zeer hoog blijft.

Door de verminderde sociale controle in onze huidige samenleving, valt het meer en meer voor dat personen pas geruime tijd na hun overlijden aangetroffen worden. Zeker in dit soort van gevallen is het risico op besmetting, zelfs na een klassieke schoonmaakbeurt, meer dan reëel. Allerhande bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers kunnen nog geruime tijd blijven sluimeren. Wij bezitten de nodige kennis, materiaal en gespecialiseerde producten om dit op een professionele en discrete manier op te lossen.

Wij beschikken over de benodigde desinfecteer en reinigingsmiddelen als zowel de bijbehorende beschermende werkkleding en luchtfilters. Tevens zijn alle medewerkers volledig ingeënt.Informatielijn

Bel naar: 085 130 18 62

Mail naar: info@specialeontruimingen.nl

Wij zijn altijd bereikbaar! 24/7